Buğdaylı mercimek çorbam


bu pazar ne yapsam ne yapsam kışın vazgeçilmez mercimek çorbasını birgün tavuk suyuna başka birgün sebzeli, bir sonrakinde sütlüsü olmak üzere versiyonlar ürettikten sonra bugünde buğdaylı versiyonunu ürettim sonuç eşimde beğendiğine göre gayet başarılı.....
canım arkadaşım Tuba cımın anneannesinin yapmış olduğu özel buğdaylı tarhanaya tam benzemese de oradan esinlenerek yapmaya çalıştım....
1 patates
1 soğan
zeytinyağı
beraber kavrulur.
1 kase kırmızı mercimek
ilave edilir birazda onunla kavrulduktan sonra
3 kase sıcak su
ile pişirilir . mercimekler yumuşamaya başşlayıp suyu azalmasına yakın
1- 2 kase gibi et suyu ve tuzu
ilave edilir ( et suyu kullanmadan da olur)
piştikten sonra çok az rondodan geçirilip en son
1 kase haşlanmış iri buğday
ilave edilip bir taşım kaynatılır.... afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: