PEYNİRLİ PİDE

MALZEMELER
500 gr un
20 gr yaşmaya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Tuz

PEYNİRLİ İÇİN
Beyaz ve tulum peyniri
Maydanoz
1 yumurta

KIYMALI İÇİN
3 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Deniz tuzu
4 domates
5 adet yeşil biber
300 gr kıyma
Maydanoz
Karabiber ve kırmızı pul biber


Un ve tuzu karıştırınız. Ortasını açıp içine mayayı, biraz ılık suyu, sıvıyağı ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayınız. Hamuru yoğurduktan sonra üstünü nemli bezle örtüp ılık ortamda biraz dinlendiriyoruz kabarması için.

Tezgaha un serpip bezelere ayırdıktan sonra yaklaşık büyük fincan tabağı büyüklüğünde her bir bezeyi açıyoruz.
Peynirli İç harcımız için tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra her bezenin ortasına koyup kenarlarını içe doğru katlayarak pide şeklini veriyoruz.
Kıymalı iç harcımız için küp küp doğranmış soğanla zeytinyağla kavrulur ve daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ederiz. Doğranmış biberleri ilave ederiz ve tekrar kavurmaya devam ediyoruz. En son olarak doğranmış domateslerimizi de ilave edip tuzunu baharatlarını ve maydanozunu da ilave edip iç harcımızı pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aldıktan sonra biraz daha mayalanmaları için bekletip daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta katında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

lezzet-i mekan dedi ki...

merhaba, sizinde ellerineize sağlık, tarifleriniz çok güze, ama malesef size mesaj yazan ben değilim canım, iyigeceler,sevgiler.