TAM BUĞDAY UNLU PEYNİRLİ PİDE

MALZEMELER
2- 2,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı kadar ılık su
10 gr yaşmaya ( yaş mayanız yoksa 1 çay kaşığı kuru maya da kullanabilrsiniz)
1 tatlı kaşığı bal

PEYNİRLİ HARCI İÇİN
Beyaz ve tulum peyniri
Maydanoz
1 yumurta


Un ve tuzu karıştırınız. Ortasını açıp içine mayayı, biraz ılık suyu ve balı ekleyip yoğurmaya başlayınız. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat ılık ortamda üstü nemli bezle kapatıp biraz dinlendiriyoruz kabarması için.
Daha sonra minik bezelere ayırıp hafif yağlanmış tezgahta büyük fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve iç harcımızı karıştırıp ortasına koyup pide şeklini verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta katında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: