TAHIL EKMEĞİ

şimdi ki favori ekmeğim dün denedim ve harika ötesi oldu helen misafirlerimde bayıldı bir ekmek bu kadar mı lezzetli olur deddirten bir ekmek...

1 + 1/2 kap ölçek oda sıcaklığında su
2 büyük kaşık ölçek şeker ( arzu eden miktarını azaltabilir)
2 büyük kaşık ölçek zeytinyağı(arzu eden miktarını azaltabilir)
4 kap ölçek tahıl unu ( ben doğal snaın tahıl unu alman ekmeği unundan kullandım)
1 + 1/2 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya

hamuru iyice yoğurduktan sonra yada benim gibi tembellik yapıp ekmek makinenizde yoğurma ve mayalandırmaya bıraktıktan sonra makineden hamuru çıkartıp elinizle minik ekmekçikler olarak yuvarlak şekil veriyoruz. o halde yaklaşık 20 - 30 dakika tekrar mayalandırmaya alıyoruz. daha sonra fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırça ile üzerine biraz su serpip temiz bir bez ile üstünü örtüp dinlenmeye alınız.

Hiç yorum yok: