PORTAKALLI ve ZEYTİNYAĞLI LOR KURABİYESİ


bugün sabah küçük meleğim mama sandalyesinde kaplarla oynarken şipşak yapılabilecek bir tarif olduğunu anladım ve daha gün ortasına gelmeden 3 tane kalmışken hemen resmini çektim....önce bir ısırık aldım ama:) uzun süredir bu lor kurabiyesini denemeyi çok istiyordum canımın içi anneannecimin tarifiydi yıllar önce ama nedense günümüzde çok moda olan bir kurabiye hatırlıyorumda ben ortaokuldayken anneannecim bunu yapardı hiç bayatlamazdı sürekli yumuşacık kalabilen bir kurabiye hatta tek severek yediğim kurabiye diyebilirim.. fakat o tarifi hiç uygulamadım çünkü katı yağ olduğu için....
ama katı yağ yerine sıvıyağı uyarlayarak enfes bir tat çıktı ortaya.............. anneannecim geliyor bu hafta ona kendi ellerimle yapacağım canıma...:) şimdiden afiyet olsun...

300 gr tatlı sepet loru
2 yumurta ( birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
1/4 su bardağı sıvıyağ ( ben her zaman ki gibi zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler iyice çatalla ezilerek karıştılır en son tüm malzemeler karıştırılır. eşit boyda yuvarlaklar yapılığ önce yumurta beyazına daha sonra şekere bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. 175 derecede üstü hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir...

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerine sağlık..


Fotoğrafları önce paintte küçültüp sonra Flickr'a ekliyorum..Oradan istediğim büyüklüğün html kodunu alıp bloga yapıştırıyorum..

Siz önce bir Flickr sahibi olun sonra yine açıklayıcı olarak açıklarım size..



Selamlar,

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Lorun lezzetti her zaman farklı bir tat katar, ellerine sağlık ablası, sevgiyle sağlıcakla kal.

Adsız dedi ki...

Ben yarim kase de cekilmis ceviz ekledimSimit seklini verip susama batirdim Ayvalik modeli...