pazı dolması


Bir bağ pazı
100 gr kıyma
2 domates
1 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
Birer tutam maydanoz, nane ve dereotu
1 tatlı kaşığı un
Karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı ve tuz
Kaynayan suya pazı yapraklarını batırıp çıkarıyoruz ve sonra soğuk suya atıp süzüyoruz.
Kıyma, incecik doğranmış soğan (rende daha iyi), domates,pirinç (yıkanmış),nane,maydanoz,dereotu,tuz ve karabiber hepsini bir karıştırıyoruz ve bu malzemeyle pazı yapraklarını sarıyoruz.
Tencerenin altına artaz pazı yapraklarını koyup üzerlerine dolmalarımızı diziyoruz ( dolmaları dizmeden önce arzuya göre altına domateslerin kabuklarını ve yeşilliklerin köklerini dizebilirsiniz).
Zeytinyağla unu biraz kavurduktan sonra salçayı ilave ediyoruz ve birazda soğuk su ekledikten sonra hazırladığımız bu sosu dolmalarımızın üzerine döküp tabakla üstünü kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Sarmısaklı yoğurtla afiyetle yiyoruz…

Hiç yorum yok: