TUZLU TART

Hamuru için:

125 gr erimiş margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
400 gr.un

İçi için:

250 gr kaşar lor
Maydanoz ve dereotu
75 ml süt
Rende kaşar
2 yumurta
Çörekotu ve nane yaprağı

Hamuru için tüm malzemeler yoğrulur ve 2/3 ü kalıba göre açılır ve yerleştirilir. En az bir saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurun dibi rende kaşarla kaplanır. Daha sonra maydanoz. Dereotu ve lor karışımı konur. Kalan hamurda açılır ve şeritler halinde kesilip kalıptaki hamurun üzerine hasır örgüsü şekli verilir.

Bir yumurta ve süt çırpılır tartın üzerine dökülür. Bir yumurta sarısı ile de hasır görüntüsü verilen şeritler boyanır ve boşuklara çörekotu konur. 175 derecede turbo da altüst konumda pişirilir. Piştikten sonra da nane yapraklarıyla süslenebilir.

Hiç yorum yok: