çavdar ekmeği

ÇAVDAR EKMEĞİ

genellikle çoğu ekmeklerin yapılışı aynı tek fark ununu değiştiriyorsunuz bazılarında da su yerine süt gibi ufak değişiklikler söz konusu... bu ekmeğimi de aynı şekilde ekmek makinemde yoğurma (dough) programında yapıp daha sonra şekil verip kendim mayalandırıp pişirdim... özellikle çavdar ekmeğinin faydalı olmasının yanında akşamları için yumuşacık ideal bir ekmek ...

1 + 3/4 kap ölçek oda sıcaklığında su
2 küçük kaşık ölçek tuz ( ben tuz eklemeden yapıyorum)
2 büyük kaşık ölçek şeker ( arzu eden miktarını azaltabilir)
2 büyük kaşık ölçek zeytinyağı(arzu eden miktarını azaltabilir)
4 kap ölçek çavdar unu ( ben doğalsanın çavdar unundan kullanıyorum)
1 + 1/2 küçük kaşık ölçek aktif kuru maya

Hiç yorum yok: