TAVUKGÖĞSÜ TATLISI


1 lt süt
1 bardak tozşeker
1 parça tavuk göğsü
1 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı mısır nişastası
tarçın


önce tavuk göğsü haşlanır ve daha sonra pişmaniye gibi incecik incecik ( işin tek zor kısmı) tiftilir.
Sonra 1 saat kadar soğuk suda bekletip sürekli suyu değiştirilerek ve sıkılarak kokusu giderilir

Bu arada süt ve şeker kaynatılır. Pirinç unu ve nişasta az suyla bulamaç yapıldıktan sonra kaynar sütten birkaç kepçe alınıp karıştırılır ve süte eklenir. Karıştırılarak tavuklarda süte eklenir ve koyu kıvam alana kadar tahta kaşıkla döve döve karıştırarak pişirilir. Sonra ocaktan alıp mikserle 10 dakika çırpılır. Ve hafifi ıslanmış borcama yada tepsiye ince olarak yayılır. Buzdolabında biraz bekledikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapılır. Afiyet olsun…

1 yorum:

Ayşe dedi ki...

Puf noktalari icin cok tesekkurler Burcu Hanim.