PATLICANLI ANADOLU KÖFTE
( 2 kişilik)

150 gr. Kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 rende soğan
3-4 diş sarımsak
2 büyük patlıcan
maydanoz
kimyon
tuz
karabiber

sosu için:

1 küçük soğan
1 biber
1 domates
1 kaşık salça
su

Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, ıslatılıp iyice sıkılmış bayat ekmek içi, kıyma, tuz, kimyon ve karabiber ile tüm malzeme yoğrulur ve köfte şekli verilip tavada pişirilir.

Patlıcanlar alacalı soyulup. Boylamasına ince dilimlenir ve tuzlu suda acısı gitsin diye bekletildikten sonra kurulayıp az yağda tavada hafif kızartılır.

Pişen köfteler patlıcanlara sarılır ve üzerlerine biber domatesleri kürdanla açılmasın diye tutturulduktan sonra üzerine domatesli sosu dökülüp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.

Domatesli sos: zeytinyağı ve soğan kavrulur biber, domates ve salça eklenip biraz daha kavrulur (2-3 dakika) daha sonra yeteri miktarda su ilave edilip 5 dakika kaynatılır.

Hiç yorum yok: