PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

1 orta boy soğan
2 patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı (tercih size kalmış biraz daha az kullanabilirsiniz.)
2 domates
3 yeşil biber
1 su bardağı pilavlık bulgur
tuz ve karabiber

Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra küp küp doğranır ve tuzlu suda acısı gitsin diye yarım saat bir saat bekletilir.

Soğan zeytinyağı ile hafif kavrulduktan sonra patlıcanların suyu süzülür, sıkılır ve ilave edilir yaklaşık bir 10 dakika çevirerek pişirilir. Domatesler ve biberler de küp küp doğranıp ilave edilir 5 dakika daha pişirilir.

2 su bardağı kaynar su ilave edildikten sonra ayıklanıp yıkanmış bulgur eklenir. Hafif ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra kağıt peçete ile ağzı kapatılıp 10 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: