HUMUS



Sevgili ablamın çok pratik ve bir o kadar da lezzetli humus tarifi

Malzemelerimiz: 2 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
6 diş dövülmüş sarımsak
1 limonun suyu
yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
yarım tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı kimyon
yarım kahve fincanı su

süslemek için: göz kararı zeytinyağı
maydanoz
kırmızı pul biber
domates
sumak


Öncelikle nohutta tercihim beyaz nohut almak diyeceksiniz ki nerden buluruz çünkü ilk başta bende öyle düşünmüştüm fakat ne ilginçtir ki hipermarketlerde nohut alırken bazılarının üzerinde beyaz nohut yazısı olduğunu fark ederseniz işte o zaman o nohutun lezzeti sizi artık beyaz nohut almaya sürükleyecektir.

Aşama 1: İşte önceden haşlamış olduğum nohutları el blenderından geçirip iyice ezilmesini sağlıyoruz.

Aşama 2: daha sonra ezilmiş nohutumuzun içine tahinimizi, dövülmüş sarımsağımızı, limon suyunu, kırmızıbiberi, tuzu,kimyonu ve suyu ekliyoruz hepsini el blenderıyla iyice karıştırıyoruz.

Aşama 3 : malzemeler iyice özleştikten sonra tabağımıza yayıp üstüne kaşıkla izler yaptıktan sonra maydanoz, pulbiber, arzuya göre kimyon,nane de ekleyip süslüyoruz.

Aşama 4: domatesleri küp küp doğrayıp üstüne de sumak ekip afiyetle yiyiyoruz :)











bir kere de boğaziçi restaurant da pastırmalı humus yemiştim bayılmıştım dedim bende evde yaparım ne varki ve gerçekten pastırmaları tavada zeytinyağında pişirdikten sonra ilave ettim resimdeki gibi enfes oldu... gerçi pastırmanın çemensizini alırsanız kokmanızı biraz olsun aza indirirsin. denemeye değer...




Hiç yorum yok: