FIRINDA MANTAR GÜVEÇ

Ben toprak güveç yerine cam güveç kullandım arzu ederseniz siz toprak güveçte yapabilirsiniz.
Malzemelerimiz:
1 soğan
3 diş doğranmış sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
500 gr. Mantar
4 adet yeşilbiber
2 domates
süslemek için: Rendelenmiş kaşar

Aşama 1: zeytinyağına doğranmış soğanları ve sarmısakları ekleyip pembeleştiriyoruz.

Aşama 2: mantarlarımızı dörde bölüyoruz çok küçükleri ikiye bölebilirsiniz ve soğanlı harcımıza ekliyoruz. Mantarları pişiriyoruz.

Aşama 3 : doğranmış biberlerimizi ekliyoruz biraz daha pişirdikten sonra doğranmış domateslerimizi, tuzu, karabiberi de ekleyip arada karıştırarak kavur.

Aşama 4:kavrulunca güveç veya borcam içerisine al ve üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık kaşarlar eriyene kadar 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: