ŞIHILMAHŞİ

1 kg kabak
300 gr kıyma
1 soğan
4 domater
50gr. Çam fıstığı (künar)
1 demet maydanoz
Kese yoğurdu
Sarımsak
Tuz karabiber
Tereyağı

Soğan, künar ve kıyma sıvıyağla kavrulur. En son maydanozu. dereotu ve tuzu ilave edilir.
Kabakların üzeri çizgili bir şekilde sıyrılır içi kabak oyucağı ile oyulur ve sıvıyağda kızartılır. İçine hazırlanan harç doldurulur.
Doldurulan kabaklar borcama dizilir ve domatesler rendelenip kabakların üzerine konur ve biraz tereyağı konur. Göz kararı su eklenip 200 derecede 20 dk gibi pişirilir. Servis yaparken de üzerine sarmısaklı yoğurtla yenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: