UN HELVASI


sevgili anneannecimin tarifi....


2 bardak un

100 gr tereyağı (arzu eden hepsini sıvıyağla veya yarı yarıya sıvıyağ ve tereyağla yapabilir)

1,5 bardak tozşeker

2 bardak süt veya su (arzu eden yarı yarıya su ve sütü karıştırabilir)

çam fıstığı(arzu ederseniz)antep fıstığı tozu veya tarçın


un ve yağ iyice çevirerek hafif unun rengi dönene kadar kavrulur.

daha sonra fıstık ilave etmek istiyorsanız fıstıkları atıp biraz daha kavurmaya devam edersiniz.bu arada kavururken ateşimiz kısık olsun..

biliyorum un helvasını kavurmak sabır ister ama lezzeti de tam olur:)

ayrı bir kapta süt veya su ile katıştırılmış şekerli harcımızı kavurduğumuz unun üzerine döküp hızlıca suyunu çekene kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz ve suyunıu çektikten sonra birkaç saniye daha kısık ateşte hızlıca karıştırdıktan sonra altını kapatıp demlenmeye alıyoruz.

kaşık kaşık şekil verip arzu eden üzerine tarçın arzu edende fıstık tozu ile süsleyebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: