KOLAY KARNIYARIK



KOLAY KARNIYARIK


karnıyarığı o kadar sevmeme rağmen kızartma işin içine girince hem sağlık olarka hemde etrafın batması açısından yapmak gözümde büyürdü ama şimdi dilediğim an yapabiliyorum bu tarif sayesinde:) bu tarifte kesin ölçüler vermedim çünkü patlıcanın büyüklüğüne ve kıymanıza göre değişebiliyor.
öncelikle patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu suda 30 dakika acısı gitmesi için bekletiyoruz.sonra karnından yarıp içini ve dışını zeytinyağlayarak fırına veriyoruz ve orada yumuşayana kadar pişiriyoruz.
bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz.

iç harcımız için:
ince kıyılmış sarmısak ve küp doğranmış soğanlar biraz zeytinyağ ile kavrulurve ardından karnıyarıklaırn içini doldurabilecek kadar kıyma eklenir ve kıyma iyice pişene kadar karıştırılarak pişirilir. üzerine küp doğranmış domates ilave edilir ve biraz daha kavrulur daha sonra ocaktan alnıp içine doğranmış maydanoz ve tuz, karabiber eklenir.

bu arada patlıcanlarımız yumuşadıktan sonra fırından alınıp içi kaşık yardımıyla yer açıp içleri
harcımızla doldurulur ve karnıyarıkların üzerine domates, biber ile süslenir. biraz sıcak suda domates salçası inceltilerek karnıyarıklaırn üzerine gezdirilir biraz da parlak görüntüsü vermesi açısından da zeytinyağ gezdirilip tekrar fırında suyu fokurdayana kadar pişirilir. afiyet olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

pratik ve lezzetli görünüyorrr.. denemek istiyorum... teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ben denedim cokta guzel oldu denemenizi tavsiye ederim....

Adsız dedi ki...

bende denedim süper oldu, hep yapardim kizartarak ve yedigimde patlicani cig di yada iyice pisin diye biraz fazla kizartirdim bu seferde altlari biraz yanardi, eskiden yaptigimda begenmezdim. Ama bu Tarifi denedim ve gercekten harika oldu, hem kolay hemde Pratik hemde hafif, tam bana göre. Bu güzel Tarif bizimle paylastiginiz icin cokk tesekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Funda bu tarif cok Pratik denedim ve Mükemel oldu herkezin denemesini tavsiye ediyorum

Adsız dedi ki...

herkesin mutlaka denemesini tavsiye ediyorum, ben denedim ve tek kelimeyle sahane oldu :))

burcu'nun mutfagi dedi ki...

beğendiğinize sevindim:)
afiyet olsun...bu tarifte benim babaannemden bana hatıra nur içinde yatsın...