KABAK DOLMASI

malzemeler:aslında tam net miktar bildirmek istemiyorum çünkü yapmış olduğunuz kabağın büyüklüğüne göre miktarlar değişebiliyor.
kabak (7-8 adet) arzu ederseniz yuvarlak tombul kabaklardan da yapabilirsiniz daha diri daha güzel oluyorlar
yağsız kıyma (200 gr )
1 soğan
2 domates
bir avuç kadar pirinç ve ince bulgur
maydanoz- dereotu
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı domates salçası
tuz-karabiber

yapılışı :
*kabakların dışını hafifçe soydukta sonra enlenemesine ikiye böl ve altını delmeden içini oy.
* geriye kalan tüm malzemeleri salça hariç yoğur ve kabakların içini doldur. ağızlarını patataes veya domates ile kapattıktan sonra tencereye dizip 2 su bardağı sıcak suyla( buradaki su miktarıda kabaklara göre değişir) salçayı inceltip tencere aktar ve dolmaların üzerine biraz tuz ve zeytinyağ döktükten sonra tabakla kapatıp orta hararette pişir.
piştikten sonra dilimleyip üzerine sarmısaklı yoğurtla servis yapınız. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: